GermanZačetna stran




03.01.2007

Universall-sieger na Wallerseju, Avstrija


16. in 17. septembra je Avstrijski klub za hovawarte organiziral, že tradicionalno, peto po vrsti, prireditev za lastnike hovawartov in njihove pse Wallersee-Cup.

Ker je Bellov dedek leta 2004 postal Univerzalni prvak, sem si tedaj zaželela, da nekoč z Bellom poizkusiva tudi midva...
No in tako sva se prijavila...Že v petek,15.10.2006, zvečer smo Dušan, Bell in jaz dopotovali v bližino kraja, kjer je bil potek dogajanja.
Naši avstrijski prijatelji so nam rezervirli sobo v družinskem pensionu, na drugi strani jezera. V soboto zvečer smo vsi sodelujoči imeli skupno večerjo v prijetni restavraciji v mestu in zopet sva lahko spoznala nove prijatelje.

In za kaj gre pri t.i. Wallersee-Cup?
Gre za kombinirano prireditev: v prvem delu gre za šport (klasična kinologija - tekmovanje šolanih psov), v drugem delu še za specialno razstavo. Vse se seveda točkuje in na koncu postane samec z največ osvojenimi točkami Univerzalni prvak in psica Univerzalna prvakinja.
Midva sva tekmovala po programu BGH-3 in osvojila 94 točk (podobna vajam poslušnosti pri izpitu IPO II, le brez prinašanja preko 1m visoke skakalnice; ostalo isto) ter se na razstavi prijavila v razred Prvakov in dobila oceno Odlično1. Bell je med samci zbral največ točk v skupnem seštevku in tako postal:
Universal-sieger Wallersee-Cup 2006!

Razstava:






Tekmovanje; BGH-3










nazaj


Content Management Powered by CuteNews

 

 

aktualno hovawart mi o nas naši psi razstave šolanje galerija kontakt hovi artikli pasja ležišča

2005 - 2013 © hovawart.si. Vse pravice pridržane.