GermanZačetna stran




23.02.2009

CAC Celje 2009

V Celju smo doma in kar logično je, da gremo na razstavo. Caramba je pri avstrijskem sodniku dobila prav dobro oceno. V konkurenci je imela svojo sestrico Camillo in ona je v vmesnih dobila odlično 1 in CAC.
Pusztai Pandur Caramba (Cara)

Jaz sem kar v naprej slutila kako bo. Erika - Carina vzrediteljica mi je pisala, da pride Bea s Camillo v Celje. Bila sem vsekakor iskreno vesela, da jo bom vendarle videla. Camilla je namreč prav tista psička, ki je poleg male Carambe prišla pri mojem izbiranju v najožji izbor. Dolgo sem oklevala in premišljala in sem se odločila kot sem se. Tako imam Caro - kakor jo krajše kličem. V fotografijah lahko sami vidite razliko med njima...tu ni za izgubljati besed, Carina sestrica je zelo čedna psička!
Pusztai Pandur Camilla (Lisa)

Če sem povsem odkrita, me je kar "špikalo" kakšni občutki me bodo preplavili, ko jo bom videla...saj veste kaj imam v mislih - če mi bo kaj žal...Ker je bila gneča na razstavi nepopisna, smo se prvič videli šele takrat, ko je bilo treba v ring, saj ju prej nismo našli. Vsak je najbrž takoj opazil - s Caro res nisva imeli "šans" za prvo mesto. Sicer sva se v bistvu pripravljali za naslednjo razstavo in skušala sem se kar se da skoncentrirati in Caro lepo predstaviti. V najinem opisu je sodnik tako tudi potrdil - odlična predstavitev...ja, pa bo samo to le premalo, a ne. Dlaka prav nič lepa, telo nerazvito in premalo izrazite oznake so bile kritike, ki sem jih prebrala v opisu. Vse to drži kot pribito, temu ni kaj oporekati.
Pusztai Pandur Caramba (levo) & Camilla (desno)

Za Camillo in Beo sem bila zelo vesela!(Lahko bi tudi onidve dobili prav dobro in bi odšli domov brez CACa.)
No, seveda sem ju predstavila še Dušanu...ki kar ni mogel odmakniti oči z umirjene, lepo obarvane Cari popolno nasprotne podobe rekoč: "No, to bi bila psička zame!?" in meni:"Ti si sigurno izbrala najbolj nemirno izmed vseh!?" Medtem ko smo kratko govorili, je Cara nemirno opletala med nami, a njena sestrica se je kar ulegla na tla in potrpežljivo čakala da končamo. Če sem se hotela še kaj pogovarjati, sem jo morala dati v box: vse jo je zanimalo...eh, ti šment mali.
Počasi smo se morali posloviti, Bea je imela še dolgo pot do doma. Ob slovesu sva skoraj obe hkrati rekli, da bi ob obratni izbiri obe bili nesrečni: ona in jaz...Seveda o teh stvareh, predvsem pa o takšnih odločitvah ni moč tako "plastično" soditi, pa vendar v najinem primeru drži kot pribito in jaz sem zelo vesela, da je tako. Imela sem možnost izbrati prva in prav sem izbrala, zdaj res vem.

nazaj


Content Management Powered by CuteNews

 

 

aktualno hovawart mi o nas naši psi razstave šolanje galerija kontakt hovi artikli pasja ležišča

2005 - 2013 © hovawart.si. Vse pravice pridržane.