GermanZačetna stran




30.09.2010

Hovawart mladički - puppies - Welpen !!!

22.09.2010 so se skotili črnorjavi mladički: 2 samički, 3 samčki in tako ima naš Bell že 84 potomcev...
(a ker njegov "glas" seže v deveto vas...bodo v kratkem na pot krenili še eni vzreditelji, ki prihajajo k našemu Bellfastu od zelo, zelo daleč)

Starši / parents: Pusztai-Pandur Astra & Bellfast v.d.Haselhoehe

Spletna stran / Homepage...........psarna / kennel "Bíborhajnal"
INFO - KONTAKT

Uspeh na Eurodogshow 2010:

Bellfast v.d.Haselhoehe - - Euro-veteran winner 2010
Njegovi trije sinovi:
Brest pod Poncami - Odlično/Excellent
.... (Ajra Lobivia & Bellfast v.d. Haselhoehe) ...
Berlingo Milas Moravia - Odlično 2, res. CAC
... (Cosmah vom Balmkopfliblick & Bellfast v.h.Haselhoehe) ...
Pusztai-Pandur Caramel - Odlično 2, res. CAC
... (Pusztai pandur tekla & Bellfast v.d.Haselhoehe) ...

Na Europski razstavi sta bili uspešni tudi Carambina mamica in polsestrica!
psarna/kennel Pusztai-Pandur
Včeraj so na Evropski klubski razstavi v Celju bili predstavljeni trije potomci mojega Bellfasta:
trije njegovi sinovi in od tega je eden izmed njih bratec moje Care, vsi trije tudi vzrejni samci.

- Brest pod Poncami: Odlično
- Berlingo Milas Moravia: Odlično 2, res. CAC
- Pusztai-Pandur Caramel: Odlično 2, res. CAC

Ob upoštevanju dejstva, da imajo vsak drugo mamico, si Bellfast takšne ocene lahko šteje v čast; lahko si misli - da jabolko ne pade prav daleč od drevesa. Res ne pade!
Ker sem včeraj na razstavi jaz bila v vlogi vodje kroga, upam, da sem bila v pomoč vsem enakovredno - včeraj se je v ringu zvrstilo več kot 40 udeležencev. Opazila sem kar nekaj nervoze ali treme - z drugo besedo nesproščenosti in sem skušala tok dogajanja voditi tako, da so psi imeli dovolj prostora in je imel vsak možnost, da se je čim lepše predstavil. Pošteno pa priznam, da sem včasih z cmokom v grlu povedala prevod sodniški besed in če se je ob tem kdo morda počutil neprijetno ali razočarano, mi je resnično žal. Bil je samo prevod njegovih besed. Nihče ni navdušen in posebej vesel, če mu nekdo našteva slabosti njegovega psa - priznam, tudi jaz ne. VENDAR je v primerih, ko gre za pse in psice, ki so vzrejni psi - imajo vzrejno dovoljenje in bodo parili psice oz. bodo imeli legla, navsezadnje zelo pomembna vsaka iskrena beseda o pomanjklivostih, na katere je treba paziti v dobro potomcev in zadovoljstvo njihovih lastnikov.

Sodnik je vedel, da sem tudi sama sodnica in me je večrat preizkušal in me povprašal po mojem mnenju...poleg je bila še gospa sodniška pripravnica za našo pasmo iz Avstrije - sicer že mednarodna sodnica ga. Friederike Kappacher. Osebno sem svoje znanje in poznavanje pasme vnovič dopolnila in gospod Kunze mi je ob konzu izrekel kompliment o mojem strokovnem znanju. Navsezadnje se skozi življenje vseskozi učimo in izpolnjujemo, ker drugače ne gre.

In danes - na Evropski razstavi psov 2010 sem bila v vlogi razstavljalke! V ring sem peljala svojega samca - Bellfasta sem prijavila v razred Veteranov. Sodnik g. Habig je potem, ko je izvedel, da je star 9 let, naravnost občudoval njegovo kondicijo in izgled in z občudovanjem rekel: Bravo, an excellent dog!
Torej je Bell postal: EVROPSKI VETERANSKI PRVAK!

V popoldanskem delu so me vnovič čakale obveznosti: tokrat v BIS ringu; vse dni Evropske razstave v Celju sem v ekipi, ki vodi dogajanje v krogu za t.i. "best in show"; moja naloga je sprejemanje psov iz pripravljalnih ringov in stojim na samem vhodi v BIS ring. Sprejmem sodnika, ki ocenjuje posamezno skupino psov in aktivno sodelujem med izborom. Zelo timsko delo vseh, ki sodelujemo: tako v pripravljalnih krogih, pri nas v BIS ringu, sodnikov in tudi publike. Današnji dan je bil nekoliko stresen in naporen, a smo se hitro znašli in že v drugi polovici dogajanja smo imeli vse pod nadzorom in aktivno uspešno sodelovali v showu, kakršen navsezadnje tudi je zaključni del dneva tako pomembne razstave, kot je Evropska razstava, ki jo imamo (končno) tudi pri nas.
Sodelovanje na takšnem dogodku je zame izredno poučno in seveda pomembno - naslednje leto bom namreč postala mednarodna sodnica! Torej...me boste zagotovo srečali na kateri od razstav v tujini, nekaj terminov vsekakor bo. A več podrobnosti o mojih sodniških aktivnostih v letu 2011 kdaj drugič.

nazaj


Content Management Powered by CuteNews

 

 

aktualno hovawart mi o nas naši psi razstave šolanje galerija kontakt hovi artikli pasja ležišča

2005 - 2013 © hovawart.si. Vse pravice pridržane.