GermanZačetna stran




04.05.2011

Pri nas ni nikoli dolgčas!

Čeprav imam resnično malo časa - no, mislim, za računalnikom res ne sedim veliko in zato vas nič ne obveščam, kaj je "novega"...
Pa vendar se je nabralo veeeliko:
- postala sem mednarodna sodnica za ocenjevanje pasme hovawart, leonberger in landseer (izjemen dosežek, ker so pogoji za ta naziv zelo zahtevni)

- v Nemčiji bom skupaj s še dvema nemškima sodnikoma sodila na najpomembnejši razstavi vseh razstav za hovawarte: na Klubski razstavi Nemškega hovawart kluba, ki bo 5.junija v kraju Mosbach (za mene izjemen kompliment, saj me je predlagal sam vodja sodnikov iz omenjenega kluba - in seveda velika odgovornost).

- na povabilo Avstrijskega kluba za hovawarte bomv vlogi sodnice tudi na CACIB razstavi v Celovcu, 19.junija.

- moja Caramba je postala mednarodna prvakinja v lepoti - Int. Ch. ; tudi to je izjemen dosežek, saj sva s Caro za dosego tega naziva morali opraviti tudi mednarodni izpit IPO I in to z oceno iz discipline C najmanj 80 in TSB - a.

- trije potomci našega Bellfasta (tri njegove hčere iz paritve s Švicarsko psičko - ki torej živijo v Švici) so prejeli izvid slikanja kolkov: vse tri so HD-A

- pred dobrim tednom je Bellfastov sin iz paritve na Nizozemskem uspešno paril psičko na Nizozemskem. Če je bila paritev uspešna, bo to že drugi rod potomcev na Nizozemskem, saj je v lanskm letu Lukova sestrica Lotte tudi imela naraščaj.

- v petek bo še zadnji Bellov pravnuček odšel v nov dom, daleč na severu Nemčije, kjer je njegova vnukinja Biggy postala mamica. Eni od lastnikov so mi obljubila, da me bodo z malo pravnučko obiskali na razstavi.

................

Če povzamem: počasi bo minilo 12 let kar imam hovawarte in v teh letih se je nabralo veliko znanja, izkušenj, poznanstev, rezultatov in še bi lahko naštevala. Da bo moj Bellfast kdaj postal toliko znan in poznan, da bo smel svoje gene prenesti širom po Evropi nisem nikoli niti v sanjah pomislila! Pa poglejte kam smo prispeli...

Bellfast je postal očka več kot 80-ih mladičkov, skoraj že 10 x dedek in enkrat že pradedek. V glavnem (razen treh primerov) vse v tujini, daleč stran od nas.
Letos bo dopolnil 10 let in je zdrav, vitalen in poln moči ter skupaj s Carambo še vedno pripravljen na norčije.
Poglejte si sami: Bellfast & Caramba

nazaj


Content Management Powered by CuteNews

 

 

aktualno hovawart mi o nas naši psi razstave šolanje galerija kontakt hovi artikli pasja ležišča

2005 - 2013 © hovawart.si. Vse pravice pridržane.