GermanZačetna stran




18.02.2012

2 tedna

Dober dan!!! ... v minulih dneh so naši mladički odprli svoje očke. smile
In dobili so imena.

Hallo Welt!!! ... unsere Welpen gucken (seit Mitwoch/Donnerstag) auf die grosse Welt! Und die Nahmen sind bekannt.

Psst! Mamica počiva...


V dneh, ki so minili (to je bilo sicer že prejšnji teden) nas je obiskala vzrejna referentka, ga. Tina Sterguljc-Krušič, ki je tudi kinološka sodnica in dolgoletna vzrediteljica belih višavskih terierjev.


Takole izgleda v naši dnevni sobi: mamica na sedežni in malčki v kotilnici ob kaminu


Povedala je, da prebivajo naši malčki v dobrih in optimalnih pogojih ter da so vsi v dobrem stanju. Vsakega posebej je pogledala, preverila njihove: popke, repke in glavice ter me opozorila na njihov nadaljni razvoj. Posebej kaj naj pazljivo spremljam in na kaj naj bom pozorna. Želela je videti tudi moje zapiske o tem, kako mladički pridobivajo na teži. Z videnim je bila zadovoljna.
Seveda je preverila tudi Carine seske in njeno splošno stanje ter bila z njenim stanjem zelo zadovoljna. No, seveda jaz posledično tudi! smile


mali "grofje Celjski" spijo vsepočez in podolgem; za podlogo imajo sedaj t.i. "drybed", da so ja vedno na suhem!

Torej imena naših mladičkov so:

za samičke so: BRINA, BORA in BRAVA
in za samce: BLISK, BALU, BINGO in BELLFAST

Trenutno še sicer ne vemo povsem kdo bo kdo...vendar se vsaj pri nekaterih rahlo nakazuje, kateri bi lahko nosil katero ime. Pa vendar določena še niso.

BELLFAST: v spomin na našega psa, ki je dedek teh mladičkov in ki smo ga v lanskem letu žal nenadno izgubili, bo eden izmed njih smel nositi njegovo ime. Morda čisto majčkeno tudi v upanju, da bo njegov lastnik/lastnica z njim doživel vsaj del tistega, kar smo mi z našim Bellfastom. On je "začetnik" naše vzrejne poti, naših velikih razstavnih uspehov, ki jih nikoli nismo načrtovali in on je svoj čas bil v širni Evropi znan vzrejni samec, saj so k nam prihajali vzreditelji na paritve od vsepovsod. Veliko število njegovih potomcev je aktivnih in uspešnih vzrejnih psov in psic širom po Evropi; tako "njegova kri teče naprej"... Brez našega Bellfasta ne bi nikoli in nikdar imeli Carambe in sedaj njenih mladičkov/njegovih vnučkov. Če bi Bellfast ne bil takšen vsestranski in skoraj popoln hovawart, pri nas nikdar ne bi razmišljali o vzreji - o tem da bi imeli psičko in z njo mladičke! Za vse to je zaslužen prav ta izreden pes!


BALU: je ime, ki sta ga izbrali Anne & Karin; lastnici našega pasjega očeta. Pisali sta mi, da bi njun Jambo (Dex v. Schondratal) pravzaprav lahko dobil tudi to ime... saj pravita, da je včasih prav dobrodušen in prijazen "medo", ki ju spominja na medveda iz pravljice, ki mu je ime Balu (wie der Bär aus dem Buch Dschungelbuch).

Imeni BLISK in BINGO sta nam bili všeč, saj bi jima z drugo besedo lahko rekli tudi "hitri/urni" in "ta-pravi".

Pri psičkah smo iskali imena s črko R...ker ima tudi naša Caramba v svojem imenu prav to črko. Prijateljica Marjana mi je nekoč rekla, da vsak trden/žilav in borben značaj mora dobiti protiutež v imenu...da v njem potrebuje črko "R". Za mojo Caro bi to lahko povsem potrdila in če so psičke vsaj malo po mamici, naj le imajo še črko "R".
(zgolj za vsak slučaj wink )

BORA je prevedeno tudi "burja" - torej oster veter, ki piha z veliko močjo.
BRINA: jaz sem poznala nekoč eno Brino, mešanko. Sicer je imela bolj kruto življenje in je živela na verigi... Vendar je ta Brina imela eno gospo, ki jo je večkrat obiskovala, ji nosila priboljške in jo včasih tudi vzela k sebi na dom (stanovala je v bloku, Brina pa na podeželju) ali preprosto prišla po njo in jo vzela s sabo na sprehod. In takrat smo se vedno srečali! Moja Cara in "verigarka" Brina sta se odlično razumeli in ta psička mi je ostala v zelo lepem spominu.
In BRAVA je morda tista, ki bo "blestela" pri vsem, česar se bo lotila s svojimi bodočimi lastniki...in jim bo zagotovo v veliko veselje, kot je naša Caramba nam.

Toliko o imenih. Sedaj pa še naši malčki fotografirani danes zjutraj, stari natanko 2 tedna:


samček - svetlomoder / Ruede -hellblau



samček - temnomoder / Ruede - dunkelblau



samička - temnozelena / Huendin - dunkelgruen



samička - svetlozelena / Huendin - hellgruen



samček - rdeč / Ruede - rot



samička - pinky / Huendin - pinky



samček - rumen / Ruede - gelb

nazaj


Content Management Powered by CuteNews

 

 

aktualno hovawart mi o nas naši psi razstave šolanje galerija kontakt hovi artikli pasja ležišča

2005 - 2013 © hovawart.si. Vse pravice pridržane.