GermanZačetna stran




26.02.2012

Tretji teden

V tednu ki je minil - včeraj so naši mladički dopolnili 3 tedne - se ni dogajalo nič kaj posebnega...razen dejstva, da so večji, težji in še kaj. wassat

In der vergangenen Woche - gestern sind unseren Welpen 3 Wochen alt gewesen - war nicht viel besonderes...ausers dass die groeßer, schwieriger geworden sind.
_________________________________


Torej: glavna njihova aktivnost je bila spanje! Hranjenje in spanje, spanje in hranjenje.
V soboto zvečer so prvič dobili sredstvo proti zajedalcem! Vsakemu sem v gobček vbrizgnila majhno količino sredstva za razglistenje. Čudno so se zmrdovali in oblizovali...ter kmalu zaspali.


Del zajetnega kupa vedno svežih odejic/brisač/rjuh za v kotilnico

V torek dopoldan pa povsem slučajno zjutraj pri kavi Cara leži ob mojem stolu in vidim, da je okoli njenih seskov nekam čudno rdeče. Hmmm, pa ja ne bo kaj narobe - pomislim. sad


Sobotno večerno tehtanje; vedno ob isti uri. Na sliki temno oder samček / Ruede - dunkelblau; Samstag abend


Preko dopoldneva mi je seveda hitro postalo jasno, kaj je temu vzrok. Krempeljci malih "grofov" so zrasli v prave male iglice, ki praskajo in mencajo po mamici, kadar sesajo. In posledično je koža najprej rdeča, kaj hitro pa se lahko tudi vname in psičko prične boleti. Ukrepala sem še isto popoldne, kakor hitro je bila priložnost pravšnja: vsakemu malčku sem pristrigla krempeljce. Seveda povsem običajno "vzrediteljsko opravilo" - a ko ga opravljaš prvič, je vse prej kot enostavno. sad


Mlečni "polnipension" pri mamici.


Cara je jedla kot še nikoli: njene porcije so bile večkrat (običajno 4x) na dan zvrhano polne; meso, mlečni izdelki, zelenjava, sadje, ovseni kosmiči, riž, polenta, ribe, jajca, neočiščeni vampi in še kaj! In svoje mladičke je hranila tudi ponoči; navadno 2x - ker še vedno spim v dnevni sobi, lahko točno spremljam njene "izdatke" - da lahko "ažurno skrbim za njene prihodke". Vse to se je odražalo na tehnici. Vsak dan so grami naraščali in v torek zvečer je temno moder samček prvi dosegel 2 kg.


Siti in zadovoljni ter grozno zaspani.






A mama je morala še nekaj postoriti: skrbno je prelizala vse trebuščke in izzvala lulanje, ki ga je skrbno počistila.



Malček lula - mama čisti.



...naslednji...



No, pa so vsi oskrbljeni: siti in zadovoljni. Še mama je videti "happy" in nič kaj utrujeno.


Nato se do četrtka zjutraj ni dogajalo nič kaj neobičajnega. Tisti četrtek pa je bil en takšen dan, ko sva z Dušanom oba - kadarkoli je kateri izmed naju preko dopoldneva prišel na ogled - pogosto slišala različne glasove: renčanje, tuljenje, lajanje in še nekatere, ki bi jih težko opredelila. V kotilnici je bil v primerjavi z prejšnjimi dnevi pravi živ-žav. Kadar so bili budni so se mikastili, prekopicevali in merili moči drug z drugim! In posledično so se njihove aktivnosti zvečer nekoliko odražale na tehnici. Ta dan so pridobili manj kot običajno!


Zaspani podolgem in počez.






Takole spi naš "najtežji" - samček s temno modrim trakcem/ Ruede - dunkelblau


No in v petek je bil velik dan: vrata kotilnice so se odprla in obzorje se je povečalo za enkrat toliko! V soboto - včeraj - smo bili zelooo zaposleni: učila sem jih "lizati" - torej jesti in ne zgolj sesati. Starost 3 tedne je običajno obdobje, ko mladički postopno prično jesti tudi drugo hrano, ne le sesati mamino mleko. Prvi dan so vsi dobro prestali; veliiiko packali in se oblizovali. Večerni in jutranji kakci so bili normalni - torej nam trenutno dobro kaže!
In seveda: boste razumeli, da nismo imeli časa za fotografiranje. wink

nazaj


Content Management Powered by CuteNews

 

 

aktualno hovawart mi o nas naši psi razstave šolanje galerija kontakt hovi artikli pasja ležišča

2005 - 2013 © hovawart.si. Vse pravice pridržane.