GermanZačetna stran




27.03.2012

Izlet na Šmartinsko jezero

To je naša širša okolica, saj smo se peljali do ribiške koče na Brezovi.


Današnji dan je bil zelo topel in ob jezeru je dovolj možnosti za osvežitev, sva si dejala in pasjo družino odpeljala na cca 15 minut dolgo vožnjo do našega cilja.
Cara je takoj pokazala, kaj je to veliko sivo in svetleče, ki leži na tleh. Vsi so svoje smrčke hitro vihteli nad vodo in se čudili, kam so le izginile mamine noge.
Mali Bingo je kot prvi radovedno zahlačal najdlje in si pri tem rahlo zmočil svoj trebušček. Ostali so se zadovoljili z osvežitvijo tačk in že so hiteli naokoli vohljat kaj vse tu je!
Danes so bili še bolj radovedni kakor včeraj in vsepovsod jih je bilo polno. Vendar je z ene strani bila voda - tako da sva jih imela nekoliko bolj na očeh. Srečali smo celo tri mimoidoče in sedem kobasajev jim je bilo strašno všeč. Mamica je vsa ponosna - tako kot le ona zna - hitro pokazala, kako ji je všeč, če jo kdo boža...in seveda so ji mimoidoči z veseljem ustregli.

Danes smo bili odsotni malo več - vrnili smo se šele čez dobri 2 uri, saj je sredi naše odprave zavladala vsesplošna utrujenost in štirinožci so hipoma poiskali senčno ležišče in zaspali. Zaspala je celo njihova mama...najbrž že mora biti naporno, ko mladež takole vodiš po belem svetu. In ko je sonce šlo za hrib, sva morala družinico prebuditi in se vrniti domov. Doma pa je "napadla" huda lakota in danes smo imeli prvič na jedilniku ribe. No torej: polento, sardine, jabolko in korenček, rumenjak in jogurt. To se je jedlo, da še cmokati ni bilo čas.
Tale "poletni čas" je kot voda na naš mlin, saj se s temo tudi naši malčki odpravijo spat. Morda bodo nocoj celo sanjali da lovijo ribe, kdo ve! Glede na dogodivščline in jedilnik...

nazaj


Content Management Powered by CuteNews

 

 

aktualno hovawart mi o nas naši psi razstave šolanje galerija kontakt hovi artikli pasja ležišča

2005 - 2013 © hovawart.si. Vse pravice pridržane.