GermanZačetna stran




27.03.2012

Cepljenje in čipiranje

Navsezgodaj je prišla gospa Petra Jagodič, dr.vet.med., naša prijazna in naj-veterinarka!
Dogovorili sva se za cepljenje in čipiranje legla. Prejšnji večer smo imeli na obisku našo vzrejno referentko, gospo Tino Strguljc-Krušič. Pogledala je vse mladiče - torej vsakega posebej in pohvalila njihovo ter Carambino stanje ter bivalne razmere. Skrbno je vsakemu posebej preverila zobke in potrdila pravilne ugrize, pri samčkih "poiskala" obe modi - in jih seveda tudi našla. Pri enem samčku in eni samički opozorila na rahlo izboklinico na popku, ki, kot je povdarila, ob pravilnem ravnanju novih lastnikov v mesecu do dveh izgine. To sem vzela na znanje in bom seveda skrbno naročila in razložila, kako je potrebno ravnati.

No, naša veterinarka je, spretna kot je, svoje delo pričela nekaj čez osmo in z vsem sva bili gotovi ob devetih. Vsak mladič je dobil dve injekciji: eno s cepivom proti nalezljivim pasjim boleznim in eno tako bolj čudno, z deeebelo iglo, s katero v na levo plečko v podkožje vbrizgnila čip. Vse je tudi odčitala in preverila, če je vse o.k.
Torej vse je o.k. Nihče od malih psičkov ni delal kakšnih scen, niti ni kdo kaj posebej jokal. Ker Petra je meni zelo natančno pokazala kaj moram storiti in je šlo kot po maslu!
Hvala - hvala Petra!!!

nazaj


Content Management Powered by CuteNews

 

 

aktualno hovawart mi o nas naši psi razstave šolanje galerija kontakt hovi artikli pasja ležišča

2005 - 2013 © hovawart.si. Vse pravice pridržane.