GermanZačetna stran




29.03.2012

Sredin izlet...

Danes je naš zadnji skupni dan. Jutri nas zapustita Bora in Bellfast, nato v soboto Balu in tako naprej do naslednje sobote.

Bingo je še vedno prost in trenutno brez lastnika.
Sredin izlet je bil seveda tudi načrtovan. Predvsem kot eden izmed tistih, ko sva vedela, da bodo še zadnjič vsi skupaj.



Pridružil se nam je eden izmed bodočih lastnikov in naložili smo se v naš avto: Dušan za volan, Kruno in Balu kar "za vajo" spredaj poleg njega ter Cara, mali grofje in jaz v zadnjem delu.
Malčke smo seveda vozili v velikem dvojnem boxu, kateremu smo odstranili predelno steno. Ko smo prispeli in se izkrcali, ob Lovskem domu ni bilo nikogar. Mali kožuščki so se razgubili po okolici in brez smisla je bilo preštevati kje je kdo, saj smo na očeh v povprečju imeli le polovico. Neverjetno, kako so v nekaj dneh napredovali in postali neodvisni. Niso se prav veliko sekirali, kje je njihova mamica in kje smo mi. V senci sem pogrnila dekico in reva je samevala in samevala.

Vmes so se na parkirišče pripeljali kolesarji (štiričlanska družina) in v trenutku obstali: "Kako lepi kužki! A jih lahko pobožamo?" Seveda so jih božali in se čudili, kako so si vsi podobni...In da zakaj imajo one "naštrikane" trakce in kaj za ena pasma so in koliko so stari in...in... Vprašanja so kar deževala.
In ni minilo dolgo, ko so prišli novi - ti so odložili kolesa in sedli k leseni mizi pred domom. Mala Rozika je seveda radovedno in navihano kukala kdo so to, saj je imela polne "tačke" dela pod mizo v trenutku, ko so prisedli. No, tudi oni še niso videli česa tako ljubkega in sploh, da bi kdo takole naokoli prevažal mladiče in se trudil z njimi. Beseda je dala besedo in tovrstni pogovori včasih postanejo prav zanimivi.

"A, to ste vi!? Ja, vaše izdelke poznamo - a to so pa vaši kužki?" so povedali. Seveda svet je majhen, pravi pregovor in ugotovili smo celo, da se zares poznamo. Malčki so medtem hlačali sem ter tja, odkrili so gol za mini nogomet in mreža je bila za njih nekaj nadvse zanimivega. Kmalu nato so "ugasnili" - beri - zaspali kot ubiti. Večina njih na domači dekici, ki sem jo prej pogrnila. In mi smo medtem še malo poklepetali in po dobrih dveh urah smo se počasi naložili in odpeljali proti domu. Caramba je vnovič bila prava hovi-promotorka: vranje črna z lepo dlako in s tisto njej značilno odprtostjo do ljudi. In prav zato jo imam tako zelo rada in prav zato sem njeni vzrediteljici tako zelo hvaležna, da jo imam!

Danes smo pričakovali obiskovalce, ki so se zelo resno zanimali za Binga. (In zaradi njih sem odpovedala prav obisk, ki sem si ga od vsega začetka najbolj želela: že pred več tedni sem se namreč dogovorila za značajski in eksterierni pregled legla kot ga poznajo v tujini) in zgodilo se je tako, da ni bilo nikogar...

Ja tudi to "sodi" k skrbni vzreji: namreč to, da si včasih razočaran. Žal vnovič zaradi ljudi in nikakor ne zaradi psov. Obiskovalcev preprosto ni bilo. Torej je Bingo - mali ljubki svetlo modri trakec - še vedno z nami. In zagotovo je bolje tako, kakor da ga "vsiljujemo" nekomu, ki očitno nima niti toliko časa, da bi sporočil, da ga ne bo. Pač, tudi to smo ljudje. wassat

Seveda so mi osebno dobro poznana dejstva glede našega naraščaja in ker je moj moto pri pasmi hovawart: samo najboljše je dovolj dobro, ko gre za vzrejne teme, sem želela za Carambine mladičke še ta zadnji test. S tem bi pridobila pomembne podatke o potomstvu, ki smo ga vzredili in ker je očka našega legla "nemške gore list" bi jih neposredno lahko primerjali z značajskimi testi njegovih ostalih potomcev, ki so poleženi v Nemčiji. Do sedaj zares nisem prav nič zapisala o našem očku - preprosto sem želela počakati še to sklepno dejanje. A sem ga na koncu bila primorana sama odpovedati in to sem storila z zelo težkim srcem, priznam. sad

In da bi bila mera mojega razočaranja še večja, sem to storila očitno popolnoma brez potrebe...saj omenjenih obiskovalcev ni bilo in jaz sem skušala biti odgovorna in korektna ter imeti vso popoldne na voljo le za njih, za njihova vprašanja in seveda za potrditev, da so primerni za Carambinega zadnjega malčka.


nazaj


Content Management Powered by CuteNews

 

 

aktualno hovawart mi o nas naši psi razstave šolanje galerija kontakt hovi artikli pasja ležišča

2005 - 2013 © hovawart.si. Vse pravice pridržane.